Töltött sertéscomb

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

hozzávalók

  • 1 kg sertéscomb
  • 10 db csirkemáj
  • receháj
  • 1 fej fokhagyma
  • bors
  • mustár
  • fél liter tej
  • zsír (a sütéshez)

Elkészítés

A sertéscombot kétujjnyi vastag, lehető legnagyobb szeletre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk és a csirkemájjal együtt fokhagymástejbe áztatjuk egy napot. Sütéskor a pácból kivesszük és lecsöpögtetjük a húsokat. A combot ízlés szerint kicsit borsozzuk, sózzuk és mustározzuk. A csirkemájakat belegöngyöljük, ha szükséges fogpiszkálóval, vagy hústűvel rögzítjük. A recehájat méretre vágjuk és ebbe is belegöngyöljük a húsokat. A sütőedénybe 2.5 dl olajat, vagy ennek megfelelő mennyiségű zsírt teszünk, belehelyezzük a göngyölt húsokat, a fokhagymás tej felét ráöntjük, alufóliával lefedjük az edényt. 170 fokos sütőben kb. 90 percet sütjük. Ha a hús puha, levesszük a fóliát és kicsit megpirítjuk a húst. Szeletelve tálaljuk. Kikevert krumpli, befőtt illik hozzá, de finom más körettel is.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.