Töltött sertéscomb
4 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 1 kg sertéscomb
- 10 db csirkemáj
- receháj
- 1 fej fokhagyma
- só
- bors
- mustár
- fél liter tej
- zsír (a sütéshez)
Elkészítés
A sertéscombot kétujjnyi vastag, lehető legnagyobb szeletre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk és a csirkemájjal együtt fokhagymástejbe áztatjuk egy napot. Sütéskor a pácból kivesszük és lecsöpögtetjük a húsokat. A combot ízlés szerint kicsit borsozzuk, sózzuk és mustározzuk. A csirkemájakat belegöngyöljük, ha szükséges fogpiszkálóval, vagy hústűvel rögzítjük. A recehájat méretre vágjuk és ebbe is belegöngyöljük a húsokat. A sütőedénybe 2.5 dl olajat, vagy ennek megfelelő mennyiségű zsírt teszünk, belehelyezzük a göngyölt húsokat, a fokhagymás tej felét ráöntjük, alufóliával lefedjük az edényt. 170 fokos sütőben kb. 90 percet sütjük. Ha a hús puha, levesszük a fóliát és kicsit megpirítjuk a húst. Szeletelve tálaljuk. Kikevert krumpli, befőtt illik hozzá, de finom más körettel is.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.